Sudi-sudikanlah follow blog saya ni..Terima Kasih (^_____*)Y

Monday, September 21, 2015

Selamat Hari Raya Aidil Adha


Salam sejahtera semuanya...

Sihat ke semua?.. syukur alhamdulillah.... Kita masih lagi dipanjangkan usia dan masih berpeluang menikmati keindahan alam saujana ciptaan illahi ini..

Wah, panjang plak wadah pembuka bicara kali ini yah...hehehe

21 September... wow.. lahirnya insan bernama SITI FIRONIKA BINTI HAJI ABD RAHMAN.. Terima kasih kepada keluarga dan rakan-rakan yang sweet2 smuanya atas wish kamurang ya.. aaminnnn atas doanya semua ya...hehe

Sedar xsedar, lagi beberapa hari lagi menjelangnya hari raya aidiladha.. kalau kat kampung kami ni, hari raya haji kira meriah la juga..tapi tidaklah semeriah hari raya aidilfitri..


Macam mana plak dengan sambutan hari raya aidiladha di tempat awak semua?.. meriah ke tau macam mana, share la kat sini ok...


Namun, biasanya kalau di negara Brunei, hari raya Haji ni la merupakan hari raya yang sangat meriah berbanding hari raya Aidilfitri tau.. hehe..bukan pa, aku selalu dengar cerita dari family-family dari sana tu...hehe


Jom selongkar info sedikit tentang :

Amalan sunat di Hari Raya Aidil Adha
Sunat Hari Raya Aidil Adha

Apa-apa pun, semoga kita semua sentiasa berada dalam keberkatan illahi..

in shaa Allah...
Sampai ketemu lagi..
Wassalam..
 

20 comments:

  1. Di jawa hari raya qurban tak semeriah aidil fitri,pasalnya tak ade orang yang balik kampung macam aidil fitri semua orang pasti balik kampung :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, samala lebih kurang mcm d kampung sy

      Delete
  2. Salam aidil adha dan salam perkenalan...di kg saya sgt meriah (alor star kedah)..lagi meriah dr hari raya aidilfitri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidil adha dan salam perkenalan..wah best nye..

      Delete
  3. Salam Aidiladha dan Selamat Hari Lahir.. ^_^

    ReplyDelete
  4. salam aidiladha... semoga sentiasa bahagia bersama keluarga.. tahun ni sedih sikit raya,, tak dapat balik kampung.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidil adha..xpe,sabar je.. next time msti dpt blk raya sama dgn family..hehe

      Delete
  5. salam aidiladha... moga kita lebih menghayati erti sebuah pengorbanan

    ReplyDelete
  6. Selamat ulang tahun ct..moga berjaya dunia akhirat..amin

    Ct unik nama ct..

    ReplyDelete
  7. done follow blog ini..salam perkenalan

    ReplyDelete

Jom kongsi pendapat. Terima Kasih di atas keprihatinan anda, ok !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom menabung dan menderma di sini..TQVM

pengikat silaturahim..insyaAllah..